Hogyan működik?

A digital signage töredezett iparág több száz beszállítóval. Ha látott már ilyen kijelzőket egy bizonyos színvonalon minden rendszer megjelenése hasonló. A mögötte lévő technológia és szoftver működése, ami megkülönböztetni az egyik gyártót a másiktól.

 

Médialejátszó

A média lejátszón futó szoftver biztosítja a kijelzőn megjelenő tartalmat és kommunikál a központi szerverrel. A monbox lementi a médiafile-okat a tárhelyére és az aktuális tartalmat, így biztosítva a megszakítás nélküli lejátszást az internetkapcsolat elvesztése esetén is. Ez lehetővé teszi, hogy a lejátszó "kielégítő szolgáltatást nyújtson" ebben a helyzetben, és legtöbb esetben a közönség nem is vesz észre semmit.

A szoftver biztosítja a:

  • a hálózati kapcsolatok beállítását
  • a média file-ok kezelését
  • magának a médialejátszónak az állapot, státusz jelentését
  • folyamatos szinkronizálást a szerverrel a magas színvonalú tartalmi megjelenítésért.

 

A MonDisplay monbox média lejátszója nagyszerű alternatívát nyújt azoknak a vállalatoknak, üzleteknek, akik már használnak valamilyen tartalmi megjelenítést kijelzőkön, de ezt vagy PC-ről vagy TV-re csatlakoztatott pendrive-ról oldják meg.

 

Tartalomkezelő

A digital signage rendszert működtető legtöbb szoftvercég tartalomkezelő rendszernek (CMS) nevezi magát. A CMS vállalatok jellemzően olyan felhasználói felületet kínálnak, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy feltöltsék, rendezzék, megszervezzék a tartalmat egy lejátszási módszertanba (lejátszási listák). Szabályokat és körülményeket hoznak létre a lejátszás körül, és így terjesszék a tartalmat egy médialejátszóra vagy a médialejátszók csoportjai.

Miközben számos funkció szabványos az egész iparágban, számos kulcsfontosságú különbség van a gyártók között a tartalom kezelése során. A legfontosabb megkülönböztetés a szoftver működése, kezelése, ami közvetlenül befolyásolja a funkcionalitást, a biztonságot és az üzleti modelleket.

 

Tartalom szolgáltató

A MonDisplay alapvetően egy olyan digital signage rendszer, ami nem csak tartalmat kezel és jelenít meg a felhasználói tevékenységtől függően, hanem ettől független meghatározott tartalmat állít elő és jelenít meg. A cél az, hogy a rendszer felhasználóinak minimális időt kelljen fordítani a működésre. A tartalom megjelenítésének a megtervezése és szerkesztése elhagyható, mivel az elérhető modulok ezt biztosítják. Amennyiben van lehetőség a rendszer moduljai kapcsolódhatnak egy API-n keresztül egy távoli adatbázishoz onnan át véve az adatokat a megjelenítéshez, vagy egy egyszerű excel file-al is feltölthető a képi, szöveges tartalom. Természetesen ezen megoldások mellett egyszerű képeket, videók is feltölthetők és megjeleníthetők.

 

Eszközkezelő

A tartalom feltöltése, kezelése és terjesztése csak egy része a digital signage rendszer működésének. Ha több helyszínen jelenít meg több képernyőt, akkor kritikus fontosságú lesz a sikerhez, hogy távolról tudja kezelni a hálózatot. Az eszközkezelő platformok hatékony eszközök, amelyek információt gyűjtenek az eszközökről, jelentik az adatokat és képesek lépéseket tenni.

  • A médiafileok sikeres letöltése és lejátszása, lejátszási adatok gyűjtése
  • A médialejátszó állapotának ellenőrzése, szabad lemezterület, memóriahasználat, hőmérséklet, hálózati állapot
  • A fentiekhez hasonlóan ellenőrzi a képernyő állapotát, amelyhez a médialejátszó csatlakozik
  • A rendszer összetevőinek frissítése
  • A rendszer figyeli az egyes médialejátszók állapotát és automatikusan beavatkozik, ha valami problémát érzékel, így biztosítja a folyamatos működést
  • Automatikus e-mail értesítések hozhatók létre a hálózaton lévő információkról

 

A tartalomkezelő szoftverek két típusra bonthatók:

 

Lejátszási lista által vezérelt szoftver

A tiszta lejátszási lista alapú digital signage rendszerek működése nagyon hasonló egy okos telefon zenelejátszási listájához. Létrehoz egy lejátszási listát, kijelöli milyen képek, videók jelenjenek meg és beállíja a sorrendet. A legtöbb digital signage rendszer ezt használja.

 

Programozott szabályalapú szoftver

Ebben a rendszerben nincsenek lejátszási listák. Ehelyett bármelyik tartalomhoz hozzáadhat szabályokat, meghatározva, hogy hol, mikor és mennyi ideg fog megjelenni. Ez a szoftver támogatja a meta-tag programozást is. A címkék a taralomhoz vannak hozzárendelve és a tartalom csak azoknál a médialejátszókon jelenik meg, amelyekhez hozzá van rendelve egy megfelelő címke. A szabályalapú szoftverek segítségével könnyebben kezelhetőek a nagyobb hálózatok különböző helyszíneken.

 

Hibrid digital signage szoftver

Ez a szoftver tartalmazza mindkét rendszer legjobb részeit. A MonDisplay Digital Signage Rendszer ezt a vonalat követi.

Lejátszási listák hozhatók létre, de a listában belül vegyesen használhatók az egyszerű statikus képek megjelenítése, videók lejátszása, a dinamikus tartalom létrehozással az erre kialakított speciális modulokkal.Copyright © 2017-2019 MonDisplay. Minden jog fenntartva.